250 g mrkve podélně nakrájené
| čtvrtina hlávky kapusty nakrájené na menší kousky
| 250 g zelených fazolek podélně nakrájených
| 1 kedlubna pokrájená na silnější nudličky
| 2 lžíce másla
| 100 ml suchého bílého vína
| 3 lžíce hladké mouky
| sůl a pepř na dochucení
| citronová šťáva na dochucení
| uvařené široké nudle
Postup přípravy receptu Zeleninové ragout:
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem. Zalijte ji vínem a nechte odpařit alkohol. Poté zaprašte moukou, podlijte několika lžícemi vody a nezakryté nechte asi 10minut za občasného promíchávání zkřehnout. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte promíchané s širokými nudlemi uvařenými dle návodu.
Fotky receptu Zeleninové ragout:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!