Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žemlovka s květákem

fotka Žemlovka s květákem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Žemlovka s květákem:

400 g žemlí  | 2 vejce  | 4 dl mléka  | 500 g květáku  | 1 cibule  | 3 lžíce oleje  | dle chuti: sůl a pepř  | dle potřeby: strouhanka  | dle chuti a potřeby: strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy receptu Žemlovka s květákem:

Květák očistíme, uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Velké kousky překrájíme.
Cibuli nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět. Žemli nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme ji směsí rozšlehaných vajec s mlékem a solí.
Vhodnou zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou. Dno zaplníme zvlhčenou žemlí, na ně navrstvíme půl dávky připraveného květáku, opepříme, přidáme polovinu orestované cibule, vrstvy opakujeme, končíme žemlí, kterou pokapeme tukem a mlékem s vejci.
Ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Před koncem pečení můžeme posypat strouhaným sýrem.


Fotky receptu Žemlovka s květákem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žemlovka s květákem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !