![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 10. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Semínkové bochánky : V míse smícháme suché přísady, tedy mouku, sodu, sůl, vločky, rozinky a všechny druhy semínek. Přidáme podmáslí s máslem a nožem velmi lehounce promícháme, až vznikne mírně lepivé těsto.
Tvoříme m ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roláda z tvrdého sýra: Na jemné kousky pokrájíme papriku, natvrdo uvařená vajíčka, a roztlačený česnek vmícháme do másla a sýru. Tvrdý sýr dáme do mikrotenového sáčku, který dáme vařit do vody na dobu, aby se sýr roztavi .. ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní zelené fazolky: Tento recept je na 750 ml lahev. Fazolové lusky omyjeme. Z citrónů vymačkáme šťávu, 1 plátek citrónu ponecháme stranou. Vinný ocet svaříme s citrónovou šťávou a s 1/2 litrem vody. Ochutíme solí a cukr ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová směs pod maso: Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na drobnější kousky, přidáme ostatní ingredience a za stálého míchání povaříme dvacet minut.
... ... ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tagliatelle : Tagliatelle vařte ve velkém hrnci, v mírně slané vroucí vodě 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Nechte dobře okapat.
Sýr ricotta nebo netučný tvaroh dejte do misky a vmíchejte do něj 30 ... ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočková sekaná: Čočku uvaříme doměkka, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, utřený česnek, sůl, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, mouku, koření a promícháme. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a vložíme do ni směs. ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá pánev s chřestem a krevetami: Česnek prolisujeme a papričku nasekáme na drobné kousky. Olej rozehřejeme, přisypeme zázvor a chřest a minutu smažíme za stálého míchání. Přidáme česnek, papričku a krevety. Promícháme a smažíme ... ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová mačkanice: Brambory uvaříme. Slijeme a rozmačkáme. Přidáme uvařený hrášek. Zamícháme do brambor a důkladněji promačkáme. Přidáme olivový olej, mátu a šťávu z citronu a důkladně promícháme. ... ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky s chilli: Fazolovým luskům odřízneme konce. Lusky povaříme ve slané vodě do poloměkka. Na velké pánvi zahřejeme olej, přisypeme nakrájený česnek, necháme zežloutnout, přidáme rozdrcené papričky a loupaná rajčat ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Točna: Najemno nastrouháme brambory, osolíme, okmínujeme a dáme do vymazaného plechu – tak 1 cm vrstvu a pečeme na 250 stupních dokud to shora nezčervená – to bude tak za 45 minut. Ještě teplé potřeme rozpuš ... …více»
|