![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halušky s tvarohem : Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory). Opatrně jednou promícháme. Když halušky v ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové fondue: 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a dílky vytřeme fonduovou nádobu. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml jablečné šťávy uvedeme do varu ve fonduové nádobě na ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue s podmáslím: 1/2 stroužku česneku oloupeme, prolisujeme do fonduové nádoby, přidáme 3 lžíce másla, rozpustíme na plotýnce a poprášíme 3 lžícemi pšeničné mouky. Zamícháme a přelijeme 500 ml podmáslí. Z stálého mích ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječné vinné fondue: 1 vejce ušleháme v kastrolu se 2 žloutky, 1 zarovnanou lžící škrobu, 50 g cukru, 250 ml bílého vína, kůrou z 1/2 citronu a 1 lžící citronové šťávy. Kastrol vložíme do vodní lázně nebo na varnou desku ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zlaté fondue: 200 g chesteru nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml červeného vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a 2 lžičky středně ostré hořčice a 1 ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové fondue: 150 g mraženého špenátu necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másl ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenělská tortilla : Brambory oloupejte, omyjte je a nakrájejte na kousky. V míse je promíchejte se solí a nasekanou cibulí.
Na pánvi rozpalte trošku oleje a osmahněte na něm bramborovou směs asi 15 až 20 minut.
Vejce ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže po indicku : V hrnci osmažíme na oleji cibulku, přidáme kari, rýži, kmín, necháme provonět a pak 5 minut vaříme. Dolijeme 0,5 litru vařící vody a necháme vařit dalších 15 minut . Necháme rýži dojít a vysypeme ji d ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený chlebový špíz: Na špejli střídavě napichujeme kostky chleba a sýra. Na těstíčko smícháme 2 žloutky, 6 polévkových lžic piva, sůl, pepř, přiměřené množství hladké mouky a sníh ze 2 bílků. Špízy máčíme v těstíčku a sm ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory se žampiony: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme Vegetou. Přikryjeme druhou ... …více»
|