![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené ředkvičky: Na tuku nebo sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté a na plátky nakrájené ředkvičky a pod pokličkou, mírně podlité, dusíme do měkka. Přídáme vejce, sůl, pepř. Podáváme s nakrájenou paži ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené těstoviny se špenátem : Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme Ramu Cremefine ke šlehání. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté do zapékací mísy nasypeme část těs ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákové karbanátky: Květák uvaříme ve slané vodě do měkka. Uvařený květák rozsekáme na drobno a v misce spojíme s vejci a moukou. Osolíme, okořeníme a na předehřátém lívanečníku potřeném tukem tvoříme karbanátky, které ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékané strouhané brambory: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu pokrájíme na kostičky a lehce vyškvaříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a přidáme ke slanině. Až je cibule osmažena dorůžova …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fusilli zapečené se sýrovou omáčkou a zeleninou: Těstoviny uvaříme, zeleninu očistíme a také povaříme v osolené vodě, až je měkká. Tavené sýry rozšleháme s kysanou smetanou, vejci, solí a kořením. Do pekáče vymazaného olivovým olejem skládáme střídavě těstoviny …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sekaná z cukety: Z připravených surovin vypracujeme směs, kterou pečeme asi 1/2 hodiny ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory s máslem a petrželkou. …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená cuketa se sýrem: Vydlabanou, oloupanou cuketu vymažeme roztřeným česnekem, lze s trochou oleje, poklademe šunkou, plátkovým sýrem a necháme v troubě zapéct zhruba na 190 stupnů, dokud nebude cuketa změklá tak nebude mít kůrčičku …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Olomoucké topinky: Tvarůžky vyjmeme z obalu a v topinkovači si připravíme topinky a potřeme je oloupaným česnekem. Mezitím si oloupeme cibulku a nakrájíme jí na proužky. Na topinku potřenou česnekem vložíme cibulku, přiložíme tvarůžek …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedlíky plněné švestkami: Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a osolíme. Přisypeme mouku, krupici a lžíci octa a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme váleček, pokrájíme ho na kousky a do každého kousku zabalíme švestku. Knedlíky vaříme …více»
|
![]() |
13. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italské - zapékané lilky s rajčaty a mozzarellou: Rajčata spařte horkou vodou a oloupejte. Mozzarellu a rajčata nakrájejte a plátky. Lilky nakrájejte podélně na plátky. Kameninovou zapékací mísu vymastěte olejem a naklaďte vrstvy rajčat, mozzarelly a …více»
|