Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Dušený pórek s brambory: Pórek osmahnu na másle, přidám brambory, sůl, podliji a dusím. Když brambory změknou, zaliji smetanou a nechám projít varem. Posypu petrželkou.
Mohu podávat s vejcem, vařeným masem... ... ... …více»
|
2. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Sojové hody: Sojové maso namočím na 5 - 8 hodin do hovězího vývaru. Cibuli a zeleninu nakrájím a podusím. Pak dusím spolu s masem. Dochutím sojovou omáčkou a zázvorem.
Podávám s rýží nebo bramborovou kaší. ... ... …více»
|
2. 12. 2008 Těstovinová jídla
Příprava receptu Mušličky se žampiony: Na másle podusíme žampiony, posypeme moukou a opékáme. Odstavíme a vmícháme mléko, vaříme 10 minut. Vmícháme tvaroh, sýr, rajče a vařené těstoviny. Ihned podáváme. ... ... …více»
|
2. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Zapékané jedle bedle: Z noh jedlí připravíme klasickou smaženici (posolíme, aby pustily šťávu, případně lehce podlijeme, a na másle podusíme cca. 20 minut, poté přidáme dostatečné množství rozšlehaných vajec a míchame, dok ... …více»
|
2. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Václavkový guláš: Cibuli nakrájíme na hrubo a usmažíme ji s česnekem na oleji. Přidáme očištěné václavky, které se mohou spařit vařící vodou a okapané podusíme asi po 20min. Posypeme vše kmínem, solí, pepřem a paprikou ... …více»
|
2. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Houby s jogurtovou omáčkou: Houby osmažíme na másle, osolíme, opepříme a vložíme na talíř.
Zvlášť se sehřejeme jogurt, přidáme bylinky a šťávy a polejeme houby.
Podáváme k bramborům ... ... …více»
|
2. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapékaná mrkev z Bulharska: Mrkve očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a jemně nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme, podlijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.
Vejce rozšleháme s mlék ... …více»
|
1. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mrkev dušená s koňakem: Mrkev nakrájíme na kostičky a dáme dusit na rozpuštěné máslo. Osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak přilijeme koňak, osladíme cukrem a krátce ještě povaříme. Podáváme k masovým minutkám. .. ... …více»
|
1. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Smržové chlebíčky: Napříč pokrájené smrže udusíme na másle, opepříme, osolíme a před dokončením podlijeme smetanou. Směsí naplníme částečně vyhloubené krajíčky chleba, posypeme strouhaným sýrem a krátce v troubě zapečem ... …více»
|
1. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Smrže podle Divišové: Nakrájené smrže dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, potom osolíme a podlijeme lžící vody. Když jsou měkké, zahustíme je mlékem, ve kterém jsme rozpustili lžičku másla a rozmíchali lžičku mouky. Podáváme ... …více»
|