![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 06. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny plněné sýrem cottage: Žampiony oloupeme a vydlabeme, tedy vykrojíme nožičky. Kloboučky dáme na 10 minut vařit do osolené a citrónovou šťávou okyselené vody.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně poseka ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo - tvarohové placičky: Brambory uvaříme ve slupce, slijeme je a necháme chvilku vychladnout. Pak je oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, vajíčka, prolisovaný česnek, mletý kmín a sůl. Do ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Artyčoky se žampionovou náplní : Z čerstvých artyčoků odkrojíme stonky, špičky listů odstříháme nůžkami a odstraníme spodní suché listy. Artyčoky vypereme ve studené vodě, každý artyčok dáme mezi dvě kolečka oloupaného citronu, ováže ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue z ementálu: Do vhodné keramické nádoby nalijeme víno, dáme na oheň, do horkého vína vmícháme uřený česnek, povaříme 2 minuty a pak za stálého míchání přidáváme do horkého (ne vroucího) vína nadrobno nakrájený sýr ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Rýžová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Rizoto s kurkumou: Na hluboké pánvi osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a chvilku mícháme, dokud se všechna zrnka neobalí máslem. Do hrnce si připravíme zeleninové kostky s vodou, přivedeme je ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev s houbami: Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěné houby na plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev i houby, osolíme, přiklopíme a na mírném ohni asi 20 minut ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená karotka s květákem: Zeleninu očistíme, karotku nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky. Podlijeme vodou, přidáme libeček, sůl, olej a dusíme doměkka, šťávu vydusíme. Libeček vyndáme a zeleninu doplníme nadrob ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Granadýrský pochod: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Uvaříme těstoviny, které přidáme do zpěněné zlatavé cibulky a zamícháme. Všechny vrstvy dáme do pekáče. Osolíme, opep ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory s tofu a kysaným zelí: Chlebovou formu vymastíme olejem, na spodek položíme na plátky nakrájené brambory, cibuli, kysané zelí, nastrouhané tofu a navrch znovu nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy vždy ochutíme solí, potřem ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová klobása s tofu: Všechny suroviny důkladně promícháme, těsto vyválíme na váleček o průměru 3,5 - 4 cm. Další úpravu může každý přizpůsobit svým možnostem. Místo střívek můžeme použít jako obal jemnou svačinovou fólii. ... …více»
|