Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
22. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brukev na paprice: Brukev nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme zpěnit drobně sekanou slaninu, přidáme posekanou cibuli a když zrůžoví, přidáme brukev, sůl, papriku a zvolna dusíme. Pak... ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Černý kořen opékaný do hněda: Vařený na kousky nakrájený černý kořen dáme na pánev do rozpáleného tuku a rychle opékáme za stálého míchání do hněda. Opečený pokapeme citrónovou šťávou, opepříme a posypeme petrželkou. ... ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kapustové listy s náplní: Uvaříme si kapustu a rozdělíme na jednotlivé listy, které si potřeme dijónskou hořčicí, osolíme a opepříme.
Vejce uvaříme natvrdo. Okurek nakrájíme na tenké plátky.
Na každý list kapusty dáme ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečený květák s rajčaty : Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Uvařený květák scedíme a společně se spařenými, oloupanými a nakrájenými rajčaty vložíme osolené a opepřené do másl ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dušené kedlubny se sýrem: Česnek rozetřeme a osmahneme jej na oleji, přidáme na kostičky pokrájené kedlubny, také osmahneme a trochu podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Voda se musí odpařit. Na t ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelné fleky: Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, necháme chvíli stát, potom je podusíme do poloměkka s částí sádla, s polovinou dávky mléka a s pepřem. Dušené zelí promícháme s uvařenými a oka ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Nadýchaný květák: Květák posekáme nadrobno. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme droždí a mícháme až se rozpustí a zrůžoví. Přidáme Květák, rozšlehaná vejce, sůl, vegetu a mícháme, až vejce ztuhnou. Nako ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečená brokolice se špagetami: Vodu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní očištěné růžice brokolice a na mírném ohni je uvaříme do poloměkka. Uvařenou brokolici vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Mezitím uvaříme šp ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Římská omeleta : Oloupanou cibuli jemně usekáme, kousek omyté a vyčištěné papriky nakrájíme na kostičky. Cuketu rozpůlíme, odkrojíme čtvrtinu, vydlabeme jádra a nakrájíme na kousky. Krátce povaříme v osolené vodě, sli ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kedlubnové bramboráčky: Kedlubny nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce, hrst strouhanky a mouku. Pak kedlubnové bramboráčky osmažíme, jsou lepší než bramborák, aspoň u nás chutnají moc :) ... …více»
|