![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 02. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny: Nejprve do pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce a potom ostatní ingredience. Vždy nejprve to, co teče !!!
Zvolíme program pro kynutí (těsto cca 2 hodinky), po vykynutí vyndáme z pekárny a ihned pln ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí pivní chléb: Do formy postupně přidáváme pivo, nemělo by být příliš studené kvůli kynutí, vlažnou vodu. V případě, že máme pivo z chladničky, přidáváme vodu horkou, aby po smíchání s pivem byla tekutina vlažná. Ok ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lívance z domácí pekárny: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a nasypeme mouku smíchanou s droždím, cukrem a solí. Zapneme program "TĚSTO" a po skončení smažíme lívance v rozpáleném tuku.
Hotové lívanc ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynuté buchty s povidly: Nejprve vložíme tekuté suroviny, potom mouku a kvasnice, pekárnu zapneme na program těsto, podle potřeby přisypáváme mouku, aby se těsto odlepovalo od okrajů, necháme vykynout a plníme povidly.
Pečem ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pletené domácí housky: Do pekárny nalijeme tekuté přísady a nakonec mouku, droždí a sůl. Zapneme pekárnu na program Těsto a necháme vykynout cca 1,5 hodiny. Na vále rozválíme na jednotlivé pramínky, ze kterých pleteme ... ... …více»
|
![]() |
30. 01. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hořčicový chléb v domácí pekárně: Do formy nalejte mléko. Pridejte hořčici, sůl a mouku v tomto pořadí. V mouce udělejte malý důlek a do něj dejte droždí.
Zvolte světlý chléb, velikost 1 kg a základní program (3 hodiny).
... ... …více»
|
![]() |
29. 01. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní žemle - domácí pekárna: Vlažné pivo dáme do misky, rozpustíme v něm droždí a vmícháme žitnou mouku. Postavíme přes noc do chladničky.
Druhý den nalijeme do formy domácí pekárny, zasypeme pšeničnou moukou, přidáme sůl a másl ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladký bochánek: Do formy dáme mléko, máslo, vejce, nasypeme mouku smíchanou s citr. kůrou, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
K jedné straně na mouku nasypeme cukry, na druhou stranu
opatrně sůl. Doprostřed ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chléb s cibulí: Nejprve si z 200 ml vlažné vody, kvasnic, špetky cukru, a dvou lžic hladké mouky uděláme kvásek, který na teplém místě necháme vzejít. Kvásek poté smícháme s 1 kg mouky, solí, 1 lžící oleje. Vymícháme ... …více»
|
![]() |
23. 01. 2009 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kmínový žitný chléb: Všechny suroviny dáme do pekárny až na droždí, to se zatím nesmí smíchat s vodou. Zapneme a necháme umíchat těsto, bude z toho výborný chléb. ... …více»
|