![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkváčky plněné marmeládou: Vše smícháme. Z těsta vyválíme placku silnou asi 1/2 cm a vykrajujeme kolečka, která plníme marmeládou, přeložíme na polovinu a konce stiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě a obalujeme v cukru. ... ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Alpský Kaiserschmarrn: Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli) vyšleháme sníh, který spolu se šlehačkou opatrně vmíchá ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablkové řezy Milena: Vše smícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve stř. vyhřáté troubě. ... ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koláč s broskvemi a šlehačkou: Broskve necháme na sítu dobře okapat a jejich vršky potom jemně třikrát nařízneme (jako vějířek).
Máslo, cukr a sůl vyšleháme do pěny. Jedno po druhém postupně přidáme vejce a mléko. Nakonec do těs ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lázeňský koláč: Na nevymazaný plech namačkáme těsto. Pak nalijeme tekutou náplň a pečeme. ... ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Koláčky s broskví: Listové těsto rozválíme na 5 mm silný plát a nakrájíme na 12 stejně velkých čtverců. Rohy jemně potřeme rozšlehaným vejcem a ohneme do středu. Koláčky necháme 15 minut odpočívat.
Tvaroh vymícháme s ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mřížkový koláč tvarohový: Cukr utřeme se 2 žloutky, přidáme nasekaný tuk, mouku, mléko a rum. Vypracujeme těsto, které necháme tak hodinu odstát v chladničce. Těsto rozdělíme na dva kusy - menší kus a větší kus. Ten větší rozv ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemné lahodné koblížky: Nejdříve z mléka, droždí a trochu mouky vytvoříme kvásek, poté vše postupně snícháme (tuk nesmí být horký, používám olej) a ručním hnětačem vypracuji těsto, které se nelepí. Je řídší, ale nelekejte .. ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sněhové dortíky s ovocem a šlehačkou: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přisypáváme cukr. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený mírně pomaštěným pečícím papírem nastříkáme 8 koleček o průměru asi 10 cm. Jejich ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špaldové žabí huby: Máslo si necháme při pokojové teplotě co nejvíce povolit. Promícháme ho s tvarohem (nejlépe pomocí elektrického šlehače) a přidáme špaldovou mouku. Dobře propracujeme rukou. Pokud by bylo těsto hodně ... …více»
|