![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slezská vařonka: Krupicový cukr roztavíme v hrnci se silným dnem na světlý karamel.
Přidáme med a koření, zalijeme vodou a vše společně povaříme.
Aromatický vývar procedíme přes plátno, přidáme vodku a znovu vše pro ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí jablečný čaj: Na plátky nakrájená sušená jablka dáme do menšího hrnce.
Zalijeme vodou a cca půl hodiny vaříme.
Odvar prolijeme plátěným ubrouskem, přidáme med a citrónovou šťávu.
Dobře promícháme a můžeme ihned ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Čaj z kopřivy dvoudomé: Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme posekané sušené kopřivy.
Zalijeme je vroucí vodou.
Necháme 15 minut luhovat.
Přecedíme do vyhřátých šálků a ihned podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Čaj z jitrocele kopinatého: Do nádoby z varného skla nasypeme nasušený jitrocel.
Zalijeme vařící vodou.
Necháme asi 5 minut luhovat.
Přecedíme přes sítko do nahřátých šálků a ihned podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čaj z divizny velkokvěté: Do nádoby z varného skla nasypeme sušené květy divizny.
Zalijeme je vařící vodou.
Necháme asi 15 minut luhovat. Přecedíme přes sítko a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Čaj z březových listů: Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme usušené, podrcené listy, zalijeme je vodou a povaříme cca 3 minuty
Pak čaj přecedíme přes sítko do vyhřátých šálků a ihned podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Bennet koktejl: Šejkr z poloviny naplníme ledem.
Přidáme gin, limetkovou šťávu, cukrový sirup a bitters.
Důkladně protřeseme v šejkru a nalíváme přes sítko do sklenice. ... ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Osvěžující pomerančový džus: 4 pomeranče oloupeme a jeden důkladně omyjeme.
Pomeranče rozkrojíme na 4 díly, dáme je do papiňáku a přilijeme 0,5 l vody, vaříme asi 30 minut.
Poté pomeranče důkladně rozmixujeme, přidáme cukr, lží ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený vaječný likér: Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.
Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem.
Vařený ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Šípkový grog: Do vroucí vody naházejte šípky, po chvilce odstavte z ohně. Přimíchejte med a před podáváním přilijte lakohol. Grog můžete ozvláštnit tím, že hnědý rum nahradíte bílým nebo použijete whisky. Pro dochu ... …více»
|