![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Meruňkový ledový čaj: Čaj zalijeme vařící vodou, necháme luhovat 5 - 8 minut, scedíme a ochutíme cukrem a citronem. Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Rozdělíme je do sklenic a přidáme k ni ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Káva kapucín: Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme čerstvou studenou vodou, uvedeme do varu, necháme dvakrát vzkypět a odstraníme z tepelného zdroje. Po 1 - 2 minutách přidáme kávovou lžičku studené vo ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ice-caffé: Zmrzlinu přelijeme malým silným espressem, servírujeme do skla a ozdobíme šlehačkou. ... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Caffé latté macchiato: Vyšší sklenici naplníme po okraj napěněným mlékem a poté přidáme šálek espressa, které lijeme pomalu po lžičce. Zdobíme čokoládou.
... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Espresso macchiato: Šálek (120 cl) naplníme silným espressem a přidáme 2 polévkové lžíce napěněného mléka, podle chuti osladíme. ... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Espresso: Připravíme kávu v presovači. Správná extrakce trvá cca 25 s, barva pěny 2 - 3 mm silné je oříškově hnědá, pěna je konzistentní bez bílých či černých skvrn, podává se v malých šálcích (70 cl) se dvěma ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Caffé freddo de la casa: Do poloviny sklenice připravíme dlouhé espresso, přidáme vanilkovou zmrzlinu. Do druhé poloviny sklenice přidáme šlehačku a ozdobíme dvěma stroužky broskve a mátovými lístky. ... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Caffé au lait nocciolato: Vyšší sklenici naplníme téměř po okraj napěněným mlékem, poté přidáme pravý oříškový krém a nalijeme šálek malého espressa pomalu po bříšku lžičky.
... ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cappuccino freddo de la casa: Kávové osvěžení během léta. Do mixéru připravíme dlouhé espresso, přidáme kávový likér, smetanu cukr, led nebo ledovou tříšť. Mixujeme do jemna - získáme hladkou, nadýchanou pěnu. Servírujeme ve sklen ... …více»
|
![]() |
24. 01. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Caffé nocciolato: Do sklenice si připravíme dlouhé espresso, po stěně sklenice nalijeme pravý oříškový krém, zdobíme šlehačkou, kterou poté též dozdobíme oříškovým krémem a přidáme oplatku.
... ... …více»
|