![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Delicous sour: Do šejkru nasypeme drobný led, zakapeme šťávou z půlky středně velikého citronu nebo celé limetky. Zalijeme 2,5 cl Cherry brandy a 2,5 cl ginu. Intenzivně protřepeme, přecedíme do limonádového poháru, ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ráj na zemi: Do šejkru dáme 3-4 větší kousky ledu, přidáme čerstvý žloutek, 4 cl rumu, 3 cl koňaku. Osladíme lžičkou moučkového cukru, okořeníme 3 špetkami čerstvě umletého pepře a navoníme 3 špetkami skořice. Pru ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šerbet mikuláš: Pak do flétny upravíme ovocnou zmrzlinu do kužele, kolem dáme prstenec z pokrájených kompotovaných nebo mražených jahod, na to 2 cl Orange curacao nebo jahodového likéru a 3 - 5 cl polosuchého sektu. ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Skotská káva: Do šálku z varného skla dáme lžičku cukru, panáka whisky a zahřejeme nad plamenem. Po vzplanutí přidáme horkou kávu a zdobíme šlehačkou. Skotská káva se hned servíruje.
…více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Admirál: Šejkr naplníme z poloviny ledem, přelijeme 5 cl suchého vermutu a nyní přidáme 2 cl bourbonu. Dobře protřeseme nalijeme do tumbleru, zastříkneme angosturou a doplníme ledem. Na napichovátko navlékneme ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Blue pacifik: Připravíme si vysoký tumbler a šejkr, spodní díl šejkru pak naplníme ledem, sklenici také vyložíme ledem až po okraj
Obě nádoby vychladíme ledem tak, že krouživým pohybem v jednom směru ochlazujeme s ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bacardy flier: Do shackeru vhodíme několik kostek ledu, přidáme rum, grenadinu, a citronovou šťávu. Razantně promícháme, scedíme do skla a dostříkneme sektem. Bacardy flier postříkáme sprškou šťávy z citronové kůry.
…více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Amsterdamská káva: Do nahřáté sklenice dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Přidáme cukr a gin. Amsterdamskou kávu dozdobíme šlehačkou.
…více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Arakový punč: Do hrnečku dáme cukrový sirup, vodu a postavíme na oheň
Přivedeme do varu a pak odstavíme
Přidáme citronovou šťávu a nalijeme do nahřátých sklenic
Přilijeme arak a ihned podáváme
Zdobíme plátkem c ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bacardi punč: Do tlustostěnné sklenice o objemu 3 dl nalijeme rum a 1,5 dl horké vody. Na kousky pokrájený ananas přidáme k výše uvedeným ingrediencím, dochutíme cukrem, přidáme med a také kousek kardamomu.
…více»
|