![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Café au lait: Kávu připravíme v džezvě nebo v konvici a po usání ji slijeme do připravených šálků. Dolijeme horkým mlékem a podáváme. Při slévání musí být káva i mléko opravdu vroucí. Cukr podáváme zvlášť.
... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněný čaj: Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které pak ještě rozpůlíme. Společně s cukrem, skořicí, badyánem, hřebíčkem a sáčky čaje dáme do hrnce a přelijeme 700 ml vroucí vody. Necháme 8-10 minut ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječný punč: Cukr, žloutky, skořici a citronovou šťávu šleháme přibližně 15 minut, až vznikne světlý krém. Pak do něj vmícháme bílý rum i víno. Ve vyšším hrnci pak za stálého míchání vaječný punč ohřejeme, naplníme jí …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zimní punč: Pomeranče a citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do vína přidáme cukr, koření, plátky citronů, pomerančů a přivedeme k varu. Než začneme punč podávat scedíme jej.
Pokud nám zůs ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studený sekt: Studený čaj, štávy, rum a sirup dobře promíchejte, nalijte do láhve a postavte na 2 hodiny do chladničky.
Vychlazený nápoj dolijte sodovkou.
Rozdělte do 3 šampanských …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Scaballione: Do kastrůlku dáme pivo, cukr a žloutky, postavíme na mírný oheň a rychle šleháme ruční metlou. Těsně před bodem varu odstavíme a Scaballione servírujeme do sklenice. ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní šódo: Do kastrůlku dáme pivo, cukr a žloutky, postavíme na mírný oheň a rychle šleháme ruční metlou. Těsně před bodem varu odstavíme a pivní šódo servírujeme do sklenice. ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koktejl z černého piva: Ve vysoké sklenici promícháme šťávu s medem a vanilkovým cukrem. Podle chuti doplníme černým pivem. Koktejl z černého piva hned podáváme. …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krvavá záda: Smícháme griotku a vodku ozdobíme plátkem citronu. Nakonec do nápoje Krvavá záda přidáme led.
…více»
|