![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou: Uzené maso doměkka uvaříme. Švestky zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Vypeckujeme je, nejsou-li vypeckované, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukru a skořice a rozvaříme ... …více»
|
![]() |
7. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené hovězí s hráškem a mrkví: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme.
Sádlo rozpustíme v kastrolu a smažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí . Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Petrželová omáčka : Na másle osmažíme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a mlékem. Do dobře provařeného bešamelu přidáme sůl, a než jej podáváme, sekanou zelenou petrželku. Tato om ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá holandská omáčka: Vodu s octem, jemně nakrájenou cibuli a pepř svaříme. Vývar procedíme a prochladlý dáme do hrnku, ve kterém rozkvedláme žloutky. Omáčku postavíme do vodní lázně, stále šleháme, až zhoustne, pak přidáv ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská sýrová omáčka: Světlou jíšku zalijeme vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, povaříme a okořeníme citronem a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme strouhaný sýr (ementál, eidam či parmazán) a žloutek dobře rozšlehaný v ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Chalupářská omáčka: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova. Přidáme hořčici a koření a ještě krátce orestujeme. V části šlehačky rozmícháme solamyl. Zalijeme zbylou ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanová omáčka s křenem: Do mléka a smetany přimícháme hrubou mouku, žloutky, přidáme sůl, cukr a za stálého šlehání omáčku povaříme. Křen jemně nastrouháme a zalijeme horkou polévkou. Přidáme ho do husté omáčky zároveň s man ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanová koprová omáčka: Ve smetaně a mléce rozkvedláme hrubou mouku, žloutky, cukr a sůl. Hrnek postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání svaříme na hustý krém. Kopr jemně usekáme, zalijeme 3 lžícemi hovězí polévky a oct ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Jednoduchá marináda: V odměřeném množství vody pečlivým mícháním rozpustíme cukr a sůl, přidáme kyselinu a olej. Dobře protřepeme, až ve vodě vznikne jemná emulze. Marinádu lijeme na salát. Čím je salát vlhčí, tím dáváme ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salátová mléčná zálivka: V mléce velmi pečlivě rozmícháme cukr a sůl až vznikne jakási omáčka, kterou podle vlastní chuti přikyselíme a poté můžeme lít na salát. Místo mléka můžeme také použít i podmáslí, kysanou smetanu aneb ... …více»
|