![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pasta al pomodoro e basilico: Česnek nakrájíme na jemno a chvilku opražíme na oleji. Pak přidáme nakrájená rajčata, sůl, bazalku a necháme 45 min dusit.
Podáváme s těstovinami. Jsou to pravé italské těstoviny. Jednuduché a hlavně ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pajdum: Do majonézy nastrouháme na jemno jablko, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou ciluli a podle potřeby osolíme. Zásadně nepepřit či přidávat česnek.
Je to výborné místo klasické tatarky nebo česnekov ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechová omáčka: Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany smíchanou s hladkou moukou, bílé víno a znovu povaříme. Om ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka z plísňového sýra: Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do poloviny původního množství. Do této omáčky přidáme máslo, rozdrob ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka z oliv: Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené žampiony, rajčatový protlak a asi 5 minut dusíme. Nako ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenová majonéza: Vše smícháme a používáme na zeleninové saláty např, okurkové nebo rajčatové i míchané dle možností. Přidávám jemně sekanou pažitku. ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubnová omáčka: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme 15-20 minut. Nakonec přidáme smetanu ro ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaparová omáčka: Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici. Dochutíme octem, špetkou soli, pepřem a důkladně pro ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jesenické pesto: Bazalkové lístky opláchneme, najemno nasekáme a dáme do hmoždíře. Do hmoždíře přidáme i najemno nasekané kešu oříšky a najemno nastrouhaný eidam. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a prolisovaný č ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněný rajčatový dip: Cibulky nakrájíme na kolečka, přimícháme nakrájená rajčata a žampiony. Pikantně ochutíme chilli, cayenským pepřem a několika kapkami tabasca. ... …více»
|