![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Psí sušenky: Postup:
Do mouky vyklepneme dvě vejce, přidáme rozpuštěný tuk, melasu, med a karob. Vše dobře propracujeme do hladkého těsta, tuhého asi jako na vánoční cukroví. Pokud je těsto tuhé a drobivé přidáme ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žemlová sedlina: Veku nakrájíme na kostičky (tvrdé okraje raději odkrojíme) a zalijeme ji mírně osoleným mlékem s rozšlehaným vejcem. Přidáme sekanou petrželku a opatrně promícháme. Směs necháme zvlhnout a vložíme ji ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ďábelský sendvič: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Krajíčky chleba potřeme z jedné strany ďábelskou pomazánkou na toasty, na polovinu krajíčků položíme po jednom plát ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aspik základní: Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody.
Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření.
P ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aspik vinný: Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody.
Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření.
... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slívové višně: Višne zalijeme slivovicí a necháme uležet.
potom můžeme jíst višně nebo pít slivovici s nádechem višní ... ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slívové třešně: Třešně zalijeme slivovicí a necháme uležet několik dní.
Potom můžeme jíst třešně nebo pít slivovici s nádechem třešňového aroma ... ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Máslo s petrželkou: Máslo dobře rozetřeme, trochu posolíme, posypeme petrželkou, pokapeme citrónovou šťávou a dobře promísíme. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladničce. ... ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jíška: Na pánvičce rozpálíme rostlinný tuk.
Zasypeme hladkou moukou a stále mícháme.
Hnědou jíšku získáme tak, že mouku mícháme v rozpáleném tuku až se orestuje dozlatova.
Světlou jíšku získáme tak, že mo ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapání z mouky: Vejce rozšleháme v misce s vodou nebo mlékem.
Přidáme tolik hrubé mouky, aby vzniklo mírně zahoustlé těsto.
Necháme pomalu odkapávat přes vidličku do vařící polévky
V polévce se vytvoří drobné nepr ... …více»
|