![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paštika divoká selská: Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme,
uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy
nakrajíme rohlíky. Játra rozkrájíme vložíme do mixéru a rozmixujeme
Postupně ... …více»
|
![]() |
23. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky ve smetanové tykvové omáčce: 1. Dužinu tykve nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo, nasypeme šafrán a krátce osmahneme. Přidáme cibuli a česnek a zesklovatíme. Dodáme kost ... …více»
|
![]() |
23. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené těstoviny: Těstoviny uvaříme dle návodu a dáme do větší mísy. Zamícháme s rybičkama v tomatě, můžeme přidat trochu kečupu, případně dosolit. Podávat můžeme teplé i vychlazené. ... ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křen v hořčici: Křen očistíme a jemně nastrouháme. Důkladně promícháme s plnotučnou hořčicí a v malých skleničkách uložíme na chladném místě, nejlépe v chladničce. Používáme jako přílohu k masu nebo k uzeninám. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenová pasta: Křen umixujeme se všemi přísadami a přidáme trochu vody, abychom získali hmotu kašovité konzistence. Pak plníme do skleniček, uzavřeme víčky a uložíme v chladu a temnu. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ivanino müsli: Smícháme ovesné vločky s kokosem, zalijeme kondenzovaným mlékem a přilijeme olej. Důkladně promícháme a po třetinách rozprostřeme na plechy.
Pečeme asi při 100 °C až než müsli zezlátne. Můžeme přidat ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Topinka : Houby (jakékoliv-směs lesních) pokrájíme, podusíme na cibulce zpěněné na sádle, se solí a kmínem. Než jsou hotové, upečeme topinku, počesnekujeme, pak pokryjeme vrstvou směsi hub, přikryjeme plátky sý ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlo - utopenec: Kečup, hořčici, vodu a koření smícháme v kastrolku a cca 5 minut povaříme na mírném ohni. Špekáčky nakrájíme na kolečka a vkládáme do misky do vrstev střídavě s cibulí nakrájenou také na kolečka. Nak ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekový ocet s kořením: Česnek oloupáme a stroužky hrubě pokrájíme. Přidáme pepř, lístky bazalky a vše zalijeme octem. Necháme uležet nejméně deset dnů. Používáme do salátů a jiných pokrmů. ... ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný ocet s meduňkou: Do jablečného octa přidáme rozkrájená, jadřinců zbavená jablka a hrst čerstvé meduňky. Necháme uležet čtrnáct dnů až tři týdny, přefiltrujeme a uložíme v chladu a temnu. Používáme například jako součá ... …více»
|