Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
11. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Cibulačka z Krkonoš: Sekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme kmínem a povaříme. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem a n ... …více»
|
11. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Domácí bramboračka: V kastrůlku si připravíme z mouky a másla jíšku. V osolené vodě v hrnci uvaříme pokrájené brambory, houby a zeleninu. (Sušené houby předem namočíme v horké vodě a slijeme je, čerstvé zase vaříme o něc ... …více»
|
11. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Smetanová česnekačka: Uvaříme si vývar, do kterého přidáme kmín, propasírovaný česnek utřený se solí a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké zavaříme do polévky smetanu. ... ... …více»
|
10. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Celerovka: Očištěný celer a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v masovém vývaru doměkka. Polévku dosolíme a dochutíme pepřem. Polévku podáváme posypanou sekanou celerovou natí a s chlebem či housk ... …více»
|
9. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Studený hovězí vývar s vínem: Vývar, procezený jemným sítem, podáváme jemně vychlazený v šálcích, nejvýše 2 dl. Ochutíme jej některým dezertním vínem nebo destilátem. ... …více»
|
9. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka z rajčatového protlaku se sýrem : Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sůl a koření vcelku, zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem a necháme asi patnáct minut povařit. Pak vše procedíme, zalijeme smetanou, doplníme protl ... …více»
|
8. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka s bramborovými kuličkami: Mrkev, petržel, maso nakrájíme na nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu podusíme na másle doměkka. Maso z vývaru nakrájíme na kousky. Brambory ještě teplé oloupeme, propasírujeme . ... …více»
|
7. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Kokosová polévka s bramborami a se špenátem: Brambory nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu a čerstvý špenát nakrájíme na kousky.
Na rozpuštěném másle opečem ... …více»
|
7. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Cibulačka krémová s kozím sýrem: Cibule nakrájené na velké kousky osmažíme na oleji. Když se začne opékat, zalijeme vývarem, přidáme tymián a společně vaříme. Dochutíme mletým pepřem, sójovou omáčkou. Zjemníme sójovou smetanou a p ... …více»
|
7. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Arménská polévka: Do mletého masa přidáme sůl, pepř, rozmačkaný česnek podle chuti a velmi jemně nakrájenou cibuli. V létě dávám hrst nasekaných různých čerstvých bylinek, v zimě sušené. Doporučuji zvláště ty hodně aro ... …více»
|