![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobrá domácí vánočka: Máslo rozmělníme v mouce, přidáme droždí, pět žloutků, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a tolik mléka, kolik budeme potřebovat k vypracování tuhého těsta.
Do vypracovaného těsta přidáme hr ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tradiční vánočka: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme mouku, 8 lžic cukru, vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, n ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štola bez vajec: Mouku zaděláme s kváskem a přidáme ostatní přísady. Sekané ořechy a rozinky se lépe spojují, jsou-li předem namočené do rumu, jinak lze přidat lžíci mléka. Těsto necháme vykynout (kyne dosti dlouho), ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ivetina vánoční štola: Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, rozpuštěný tuk, vejce a tvaroh. Přísady dobře propracujeme mixérem. Těsto následně přendáme na pomoučený vál, přid ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Linecké těsto pro začátečníky: Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30 minut do chladna odpočinout. Potom vyválíme asi na ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešné šlehačkové podvodnice: Na vál prosijte mouku, nastrouhejte na tenké nudličky. Zapracujte tuk a smetanu a důkladně vypracujte hladké těsto. Nechat tak půl hodiny odležet v chladničce. Po odležení v chladničce ... ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kočičí jazýčky: Do tuhého sněhu ušlehaného s bílků zašleháme postupně cukr a žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Na pečící papír, který jsme natřeli tukem klademe lžičkou daleko od sebe malé proužky. V mírně vyhřá ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Silvestrovský vepřový pikant: Plec nakrájíme na kostky, osmahneme do červena, zaprášíme moukou, znovu osmahne, zalijeme 1/4 l vody, osolíme, opepříme a dusíme. Na tuku zpěníme cibuli a pokrájený salám, přidáme kapii, feferonku, ut ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Silvestrovské kotlety: Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vánoční recepty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mléčná čokoláda s oříšky: Rozehřejeme ztužený tuk a přidáme všechny uvedené suroviny. Spojenou hladkou hmotu vlijeme do formiček. ... ... …více»
|