Použité suroviny receptu Angreštový džem s bezinkovou příchutí:
1,5 kg angreštu
| 1 kg cukru
| 7 květenství černého bezu
Postup přípravy receptu Angreštový džem s bezinkovou příchutí:
Postupujeme stejně jako při běžné přípravě džemu.
Tedy:
Kuličky angreštu důkladně promyjeme a podusíme ve vodě doměkka. Necháme vychladnout, propasírujeme, vrátíme zpět do převařené vody a přisypeme cukr. I s cukrem provaříme tak, aby byl džem dost hustý.
Chceme-li sladit méně, nahradíme cukr sladším ovocem. Vhodné jsou třeba maliny nebo zralé lesní jahůdky.
Džemem z angreštu plníme menší sklenice.
Na závěr pak v džemu pár minut povaříme plátěný sáček s otrhanými kvítky z květenství černého bezu.
Fotky receptu Angreštový džem s bezinkovou příchutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!