Postup přípravy receptu Čína z květáku :
Květák lehce povaříme v osolené vodě. Pozor nesmí být příliš uvařený!!! Pak jej nakrájíme na kousky do větší misky. Podle chuti dáme Vegetu, koření na gyros (s kořením na gyros raději zlehka), kmín a zakapeme polévkovým kořením. Opatrně promícháme. Pórek a cibuli si nakrájíme na kolečka a zlehka vmícháme do směsi. Přidáme 2 vejce tak, aby hmota byla mazlavá. Pokud jsou 2 vejce málo, může se směs ještě znovu zakapat polévkovým kořením. Nakonec do hmoty vmícháme 2-3 polévkové lžíce Solamylu, aby květák získal při smažení zlatavou barvu. Anglickou slaninu si nakrájíme na kousky a krátce na rozpáleném ohni orestujeme do zlatova. Přidáme květákovou směs a smažíme. Najdříve na středním ohni, aby změkla pórek a cibule, ke konci můžeme i zprudka, květák dostane díky Solamylu zlatavý nádech. Vylepšování receptu se meze nekladou. Pokud má někdo v "číně" rád žampiony nebo kukuřici atd. může do směsi samozřejmě přidat.