400 g polohrubá mouka
| 2/3 kostky droždí
| asi 1/4 l mléka
| kostka cukru
| 100 g tuku
| 2 ks vejce
| sůl, kmín
| olej
| 500 g hlávkové zelí
| 2 lžíce sádlo
Postup přípravy receptu Zelníky podle babičky:
Na sádle si předem podusíme drobně nasekané hlávkové zelí, které jsme osolili a okmínovali. Necháme zchladnout.
Z uvedených surovin zhotovíme klasické, trochu tužší těsto, do kterého vmícháme vychladlé zelí. Necháme dobře vykynout a tvoříme malé bochánky, vkládáme je na vymaštěný pekáček a potřeme je tukem. Chvíli necháme v klidu a pečeme, jak jsme zvyklé podle vaší trouby. Po upečení ještě jednou můžeme potřít tukem.
Je to recept z rodiny mého manžela, který jsme si oblíbili.