Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninové fondue s bílým vínem:
300 g sýra Gouda
| 70 g másla
| 200 ml bílého vína
| 1 lžička solamylu
| podle chuti: sůl, muškátový květ, pepř, estragon
| několik kapek worcesterské omáčky
| podle chuti: různé druhy zeleniny, ve slané vodě ovařené: pórek, květák, mrkev, ředkvičky, mladá kukuřice apod.
Postup přípravy receptu Zeleninové fondue s bílým vínem:
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj nahrubo rozstrouhaný sýr a vlijeme 150 ml bílého vína. Směs osolíme a okořeníme. Za stálého míchání necháme sýr roztavit. Potom rozmícháme solamyl ve zbylém víně a přilijeme do směsi. Povaříme na hustou omáčku a připravíme ji k servírování. Zeleninu použijeme sterilovanou nebo čerstvou ovařenou ve slané vodě, různě nakrájenou. Mezi zeleninu můžeme upravit ještě plátky z rohlíků. Kousky střídavě napichujeme na vidlice a namáčíme ve fondue.
Fotky receptu Zeleninové fondue s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!