200 g hráškových lusků
| 200 g fazolových lusků
| 4 mrkve
| 600 g brambor
| 4 lžíce hladké mouky
| 2 vejce
| 1 lžička majoránky
| pepř, sůl
| olej na smažení
| 1 lžíce olivového oleje
| bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Bramborový sendvič:
Zeleninu očistíme. Hrachové lusky rozpůlíme, fazolky podélně rozkrojíme a mrkve nakrájíme na větší špalíčky. Vše vložíme do vroucí osolené vody a krátce spaříme. Vodu slijeme a zeleninu propláchneme.
Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vymačkáme z nich vodu, přidáme hladkou mouku, vejce, majoránku, pepř, sůl a promícháme.
Do pánve nalijeme olej a necháme ho rozpálit. Z připraveného bramborového těsta tvarujeme tenké placičky a zprudka je po obou stranách opečeme.
Spařenou zeleninu orestujeme ve druhé pánvi na lžici olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Bramborové placky naplníme zeleninou a dozdobíme bylinkami.
Fotky receptu Bramborový sendvič:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!