Použité suroviny receptu Celer dušený s podmáslím :
600 g očištěného celeru
| 400 ml vody
| 40 g másla
| 30 g hladké mouky
| 250 ml podmáslí
| šťáva z půlky citronu
| sůl
Postup přípravy receptu Celer dušený s podmáslím :
Očištěný celer nakrájíme na kostečky, vložíme do vařicí mírně osolené a citronem okyselené vody, znovu přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Pak šťávu z podušeného celeru scedíme a promícháme s podmáslím. Z másla a mouky zhotovíme světlou jíšku, podlijeme ji směsí šťávy a podmáslí a za stálého míchání přivedeme do varu. Pak přidáme podušený celer a ještě krátce povaříme.
Fotky receptu Celer dušený s podmáslím :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!