Použité suroviny receptu Celer s olejem jako salát:
1 kg celeru
| 1 lžička kyseliny citrónové
| 1/4 l vody
| 1/2 l octa
| 1/2 lžičky soli
| 2 lžíce oleje
| dle potřeby: celerové listy
Postup přípravy receptu Celer s olejem jako salát:
Pečlivě očištěný celer vložíme do vody okyselené kyselinou citrónovou a postupně jej krájíme ozdobným nožem na hrubší nudličky. V téže vodě potom asi 10 minut povaříme, scedíme, vložíme do připravených sklenic a zalijeme vodou svařenou s octem a solí. Do každé sklenice vložíme také 1-2 celerové listy pro výraznější chuť. Nakonec přidáme do každé sklenice - budeme potřebovat asi dvě o obsahu 320 ml - po jedné lžíci oleje. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.
Fotky receptu Celer s olejem jako salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!