Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.07. 2019
Dnes má svátek Martina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Chléb ze selského jogurtu

fotka Chléb ze selského jogurtu
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Chléb ze selského jogurtu:

300 g hladké mouky  | 100 g žitné celozrnné mouky (může být mletá i nemletá)  | 100 g špaldové celozrnné mouky - jemně mleté  | 250 ml bílého jogurtu - Selský  | 150 ml vody  | 30 g másla  | 1 sáček droždí (většinou používám Dr. Oetker)  | 1 lžička cukru (nejlépe hnědého)  | 1 lžíce drceného kmínu  | 1 lžíce soli  | 2-3 lžíce semínek (nemusí být)

Postup přípravy receptu Chléb ze selského jogurtu:

Smíchejte droždí s cukrem, přidejte rozehřáté máslo s trochou vody (vodu dávám proto, aby horké máslo trochu zchladila). Nechám chvilku stát, než kvásek vyběhne. (Vím, že ze suchých kvasnic se kvásek dělat nemusí, ale tento postup se mi osvědčil víc, než zamíchání kvasnic rovnou do mouky).
Mezitím smíchejte mouky, sůl a kmín. Přilijte kvásek, jogurt a zbytek vody (obojí pokojové teploty). Ohřátí jogurtu z lednice řeším tak, že vodu určenou do těsta ohřeju a smíchám s jogurtem. Vznikne nejprve lepivé těsto, ale po krátkém hnětení (nikdy nemíchám víc než 5 minut) se lepit přestane. Vytvořte bochánek, obalte v mouce a nechte kynout. Většinou po 1 hodině (už má dvojnásobný objem) prohnětu a nechám ještě tak půl hodiny kynout. Potom vytvořte šišku nebo bochánek, přitom zapracujte semínka a položte na plech s pečícím papírem.
Zapněte troubu na 200 st. Po 15-20 min. - než se trouba rozehřeje - potřete chléb vodou se solí a pečte 3/4 hodiny až 1 hodinu. (Po 20 minutách troubu ztlumte na 180 st., během pečení ještě alespoň 1x potřete vodou se solí.)
Pozn.: Chléb konzistencí připomíná obyčejný kmínový, je spíš hutný, vláčný, ne buchtový a vůbec se nedrolí.


Fotky receptu Chléb ze selského jogurtu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chléb ze selského jogurtu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !