Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb ze selského jogurtu

fotka Chléb ze selského jogurtu
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Chléb ze selského jogurtu:

300 g hladké mouky  | 100 g žitné celozrnné mouky (může být mletá i nemletá)  | 100 g špaldové celozrnné mouky - jemně mleté  | 250 ml bílého jogurtu - Selský  | 150 ml vody  | 30 g másla  | 1 sáček droždí (většinou používám Dr. Oetker)  | 1 lžička cukru (nejlépe hnědého)  | 1 lžíce drceného kmínu  | 1 lžíce soli  | 2-3 lžíce semínek (nemusí být)

Postup přípravy receptu Chléb ze selského jogurtu:

Smíchejte droždí s cukrem, přidejte rozehřáté máslo s trochou vody (vodu dávám proto, aby horké máslo trochu zchladila). Nechám chvilku stát, než kvásek vyběhne. (Vím, že ze suchých kvasnic se kvásek dělat nemusí, ale tento postup se mi osvědčil víc, než zamíchání kvasnic rovnou do mouky).
Mezitím smíchejte mouky, sůl a kmín. Přilijte kvásek, jogurt a zbytek vody (obojí pokojové teploty). Ohřátí jogurtu z lednice řeším tak, že vodu určenou do těsta ohřeju a smíchám s jogurtem. Vznikne nejprve lepivé těsto, ale po krátkém hnětení (nikdy nemíchám víc než 5 minut) se lepit přestane. Vytvořte bochánek, obalte v mouce a nechte kynout. Většinou po 1 hodině (už má dvojnásobný objem) prohnětu a nechám ještě tak půl hodiny kynout. Potom vytvořte šišku nebo bochánek, přitom zapracujte semínka a položte na plech s pečícím papírem.
Zapněte troubu na 200 st. Po 15-20 min. - než se trouba rozehřeje - potřete chléb vodou se solí a pečte 3/4 hodiny až 1 hodinu. (Po 20 minutách troubu ztlumte na 180 st., během pečení ještě alespoň 1x potřete vodou se solí.)
Pozn.: Chléb konzistencí připomíná obyčejný kmínový, je spíš hutný, vláčný, ne buchtový a vůbec se nedrolí.


Fotky receptu Chléb ze selského jogurtu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chléb ze selského jogurtu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !