Postup přípravy receptu Koprový chléb:
Ve velké míse smícháme droždí, vodu a cukr. Necháme 15 minut rozpustit. Vmícháme asi polovinu mouky. Celé to přikryjeme a dáme na teplé místo kynout asi 45 minut.
Na pánvi na lžíci oleje lehce osmahneme cibuli nakrájenou na jemno a necháme ji zchladnout. Pak osmahnutou cibuli vmícháme do kvasné směsi. Přidáme posekaný kopr, vejce, sýr, sůl a zbývající olej. Postupně vmícháme zbývající mouku. Promícháním vznikne tuhé těsto, které na pomoučeném vále hněteme až bude elastické a hladké. Potom těsto dáme do mísy, přikryjeme je utěrkou a necháme je v teple kynout na dvojnásobek objemu.
Pomažeme velký plech a rozdělíme těsto na dvě poloviny, z kterých vytvarujeme dva bochníky. Na plechu je přikryté necháme kynout ještě 30 minut. troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. na každém chlebě uděláme nožem mřížku a pomažeme ho mlékem. Pečeme asi 50 minut dozlatova.