Postup přípravy receptu Čedarové koláčky:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme máslo, mléko, sůl a pepř. Rychle vypracujeme na pomoučněném vále těsto.
Do těsta zapracujeme jemně namletý čedar a nasekanou petrželku.
Pak vyválíme 2 cm vysokou placku, kterou kulatou formičkou ( cca 4 cm), nebo pomoučněnou skleničkou vykrajujeme koláčky. Pokládáme je na plech, vyloženým pečícím papírem a potřeme mlékem. Do trouby dáme do spodní třetiny a pečeme při 200°C asi 15 minut.
Než se koláčky upečou připravíme si zatím omáčku.
Smícháme vinný ocet, 3 PL vody, trochu cukru, olej, šalotky, křen a drobně nakrájenou pažitku a promícháme.
Čerstvě upečené koláčky dáme na talíř a přelijeme vychlazenou omáčkou. Nahoru dáme kopeček nastrouhaného čedaru, nebo jiného sýra.
Z tohoto množství je tak 15 kusů koláčků.