25 dkg hladké mouky
| 125 ml vody
| 3/4 až 1 lžička soli
| 40 ml oleje
| 1 vejce (půl do těsta a půl na pomazání)
| dle potřeby: sušené droždí (každý sáček je na jiné množství mouky, tak si to vypočítejte)
| 1/4 lžičky cukru
| 15 dkg tvrdších hub
| dle potřeby: mouka na podsypání
Postup přípravy receptu Houbové housky:
Mouku smícháme se sušeným droždím (každý sáček je na jiné množství mouky a je to tam napsáno, tak si to sami spočítejte, kolik je potřeba dát na 25 dkg mouky), přidáme ostatní suroviny mimo hub, dobře zpracujeme a necháme vykynout.
Dovykynutého těsta zapracujeme nahrubo nastrouhané houby (můžou to být klidně jenom hlavičky hub). Při zpracování si klidně těsto podsypáváme moukou.
Těsto rozdělíme na šest dílů. Každý dílek si rozdělíme ještě na tři díly a z každého vyválíme hada dlouhého asi 15-17 cm. Spleteme a dáme na plech s pečícím papírem. Na plechu necháme ještě asi 20 minut dokynout, pak housky pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme asi 15 minut.
Fotky receptu Houbové housky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!