Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.06. 2018
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Chlebový pekáček s houbami a sýrem

fotka Chlebový pekáček s houbami a sýrem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:

3 lžíce + 2 lžičky másla  | 2 velké cibule na jemno nakrájené  | 670 g lesních hub (hřiby, lišky, kuřátka, smrže atd, které jsou v sezóně)  | 1 1/2 lžičky soli  | 3/4 lžičky pepře, nebo podle chuti  | 1 lžička sušené majoránky  | 110 ml madeirského vína, nebo podobného  | 280 ml hovězího vývaru  | 250 ml neušlehané šlehačky  | 2 vejce  | 2 žloutky  | 1 lžíce čerstvého posekaného tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)  | 250 g selského chleba, zatvrdlého a na 2cm kostky nakrájeného (čerstvý chleba usušit v troubě)  | 225 g Cambozola sýru (německý sýr s modrou plísní), nebo směs Camembertu a Gorgonzoly, nebo podobného sýru

Postup přípravy receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:

Na pánvi rozehřát 1 lžíci másla a osmažit na něm cibuli se solí a pepřem doměkka, asi 5-7 min. Vyjmout a dát stranou.
Na stejné pánvi rozehřát další 1 lžíci másla. Přidat houby s 1/4 lžičky majoránky, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Smažit je, až se všechna tekutina vypaří a houby změknou, asi 5-7 min. Dát stranou k cibuli. Stějně osmažit druhou část hub s kořením.
Až jsou houby osmažené, tak k nim přidat předcházející část hub s cibulí. Přilít víno a dusit na prudkém ohni, až se tekutina vypaří a směs se zbarví dohněda, asi 5min. Dát stranou a nechat vychladnout.
Předehřát troubu na 180 °C.
V míse smíchat smetanu, vývar, vejce, žloutky, tymián, zbývající sůl, pepř a majoránku. Našlehat a přidat usmažené houby a chleba. Lehce vše promíchat a nechat stát po 30min. Lehce vmíchat sýr.
Vymazat pekáč asi 2 litry a 1/4 obsahu zbývajícími 2 lžičkami másla a nalít do něj chlebovou směs. Péct po 40-45 min. dohněda a až je střed ztuhlý.


Fotky receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !