Použité suroviny receptu Čokoládová bábovička (nepečená italská specialita):
80 g co nejkvalitnějšího kakaa holandského typu (ne slazené kakaové nápoje v granulích)
| 150 g moučkového cukru
| 2 vejce
| 100 g rozpuštěného másla
| 200 g sušenek (např. světlá esíčka)
| 50 g mandlových lupínků, nasekaných
Postup přípravy receptu Čokoládová bábovička (nepečená italská specialita):
1. Kakao, cukr, vejce a máslo spolu utřete v misce. Do směsi pak opatrně vmíchejte kousky sušenek a mandlí.
2. Hmotu natlačte do báboviček vystlaných fólií na potraviny a dejte vychladit. Zabalte včetně formičky.
Pozn.:
Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na pracny nebo košíčky; vyložte ji větším čtvercem fólie na potraviny. Až lahodná hmota ztuhne, přečnívající fólii jenom efektně svažte, případně přidejte další čtverec, kterým obalíte ještě i formičku.