Postup přípravy receptu Ovocný dezert s vanilkovou omáčkou:
Ovoce omyjeme, očistíme, rybíz stáhneme ze střapin. Do hrnce vložíme 200 g rybízu a 1/2 jahod, malin a ostružin. Posypeme 100 g cukru, přilijeme citrónovou a rybízovou šťávu a uvedeme do varu. Několik minut povaříme, pak protřeme sítem a znovu uvedeme do varu. Škrob rozmícháme v troše vody a zahustíme jím ovocné pyré. Zbylé ovoce vsypeme do pyré. Krátce prohřejeme a naplníme do 4 dezertních misek. Necháme vychladnout a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Vanilkový lusk nařízneme, dřeň vyškrábeme a oboje svaříme s mlékem. Žloutky ušleháme s 30 g cukru do pěny. Do vaječné hmoty pozvolna vmícháme horké mléko a vše dáme do hrnce. Na mírném ohni za stálého míchání šleháme dohusta, ale nesmíme vařit! Pak necháme vychladnout. Podáváme s vanilkovou omáčkou.