Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort s cappuccinovými bambulkami

fotka Dort s cappuccinovými bambulkami
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Dort s cappuccinovými bambulkami:

Třené těsto:  | 100 g hladké mouky  | 25 g Gustin Dr.Oetker  | 3 rovné lžičky kypřicího prášku do pečiva  | 125 g moučkového cukru  | 1 bal. vanilínového cukru  | 1 špetka soli  | 125 g měkkého margarínu  | 3 vejce  | z 1 pomeranče strouhaná kůra  | Obloha:  | 1 kompot mandarinek  | 400 ml smetany ke šlehání  | 2 bal. Smeta-fixu  | 2 bal. vanilínového cukru  | 20 g cappuccina  | Poleva:  | 1 bal. polevy tmavé Dr.Oetker

Postup přípravy receptu Dort s cappuccinovými bambulkami:

1. Třené těsto: mouku, Gustin a kypřicí prášek smícháme a prosejeme do mísy. Přidáme zbylé suroviny a vše vypracujeme elektrickým šlehačem (míchací metly) nejprve krátce na nejnižším stupni otáček, pak 2 minuty na nejvyšším stupni, do hladkého těsta. Těsto nalijeme do formy (prům. 26 cm, dno vymazané, vyložené pečícím papírem) a uhladíme. Dáme péct:
Elektrická trouba: asi 170 °C (předehřát)
Horký vzduch: asi 150 °C (nepředehřát)
Plynová trouba: asi stupeň 3 (nepředehřát)
Doba pečení: cca 25-30 minut
2. Po upečení vyndáme korpus z formy, položíme na dortovou mřížku, stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.
3. Korpus položíme na dortový tác. Mandarinky necháme v sítu dobře okapat. Šlehačku nejdříve ušleháme do polotuha. Smeta-fix, vanilínový cukr a cappuccino smícháme se šlehačkou a tu pak ušleháme do tuha. Šlehačkou naplníme zdobící sáček (bez zdobícího konce) a vytváříme na korpusu těsně vedle sebe do kruhu malé bambule (kopule), na které poklademe mandarinky.
4. Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu, ustřihneme malý růžek a tenkými proužky „pocákáme“ dort. Dort dáme na min. 2 hodiny do lednice.


Fotky receptu Dort s cappuccinovými bambulkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s cappuccinovými bambulkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !