500 g ementál
| 1 ks česnek - stroužek
| 200 ml bílé víno
| 1 lžíce koňak
| 1 lžíce solamyl
| strouhaný muškátový oříšek - špetka
| mletý bílý pepř podle chuti
| čerstvý chléb
Postup přípravy receptu Fondue:
Ohnivzdornou nádobu vytřeme rozkrojeným česnekem, vlijeme do ní téměř všechno víno, přidáme koření a zvolna přivedeme k varu. Do vroucího ochuceného vína nasypeme drobně pokrájený sýr a za stálého míchání jej necháme dokonale rozpustit. Pak vmícháme solamyl, rozpuštěný ve zbylém víně, přidáme koňak a krátce povaříme.
Nádobu přeneseme na jídelní stůl, kde ji postavíme na ohřívač s malým plamenem. Chléb nakrájíme na kostičky a podáváme v míse zvlášť.
Kousky chleba napichujeme na dlouhé vidličky a námáčíme v horké sýrové omáčce - fondue.
Fotky receptu Fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!