těstoviny ze semoliny (flíčky)
| 4 střední brambory
| podravku
| 1 sladká paprika
| 1 cibule
| podle chuti: sůl
| pepř
| sojový olej
| uzené tofu
| nakládané okurky nebo sezonní salát
Postup přípravy receptu Grenadýr dělená strava:
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme stranou. Potom nakrájíme a zpěníme cibulku, oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory dáme na cibulku orestovat. Přidáme podravku, pepř a sladkou mletou papriku. Pořádně promícháme a zalejeme asi 1 dcl vody, dáme pod pokličku a necháme na mírném ohni dusit. Občas zamícháme a podle potřeby přidáme trošku vody aby se nám to nepřipalovalo. Nakonec přisolíme. Brambory by měly mít řídkou konzistenci. Když jsou brambory měkké spíš rozvařené, vmícháme do nich uvařené flíčky. Dáme do pekáčku vymazaného sojovým olejem a vysypaného strouhankou z tmavých rohliků a zapečeme asi 20 min. v předehřáté troubě. Na talíři sypeme postrouhaným tofu. Jako příloha se k tomu hodí kyselá okurka nebo nakládaný květák nebo v létě okurkový nebo listový salát na vodě.