20 g másla
| 500 g brambor
| 400 g mrkve
| 250 g jarní cibulky
| 2 kostky zeleninového bujónu
| bazalka
| tymián
| 4 lžíce vody
| 20 g másla
| 3 vejce
| 3 lžíce zakysané smetany
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Jarní nákyp:
Nákypovou formu vymažeme máslem.
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme také na kolečka a
vše navrstvíme na sebe do formy.
Navrch rozdrobíme Zeleninový bujón, bazalka a tymián. Přidáme vodu a povrch poklademe vločkami másla. Nákyp přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 200°C cca 40 minut.
Vejce smícháme se zakysanou smetanou a MAGGI Bylinkovou kostkou a nákyp touto směsí přelijeme. Posypeme sýrem a pečeme dalších 15 minut.
Fotky receptu Jarní nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!