Použité suroviny receptu Hráškové rizoto s parmazánem:
250 g mrkve
| 2 šalotky
| 2 stroužky česneky
| 3 lžíce olivového oleje
| 300 g mraženého hrášku
| 200 g kulatozrnné rýže
| 15 ml suchého bílého vína a zeleninového vývaru
| 100 g parmazánu
Postup přípravy receptu Hráškové rizoto s parmazánem:
Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, česnek a šalotku jemně posekáme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme česnek, šalotku, přidáme mrkev a hrášek osmahneme, vmícháme rýži, zalijeme vínem a pozvolna přidáváme ohřátý vývar. Vše dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Parmazán najemno nastrouháme a rizoto jím před podáváním posypeme.
Fotky receptu Hráškové rizoto s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!