Humrům odlomíme ocasní části a podélně je rozkrojíme na dvě poloviny. Odstraníme vnitřnosti a vyjmeme vcelku maso. Maso pokrájíme na kostky asi 1,5 cm. Opláchneme skořápky a osušíme je. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekané šalotky a česnek, přilijeme whisky a svaříme na množství asi 3 lžic. Smícháme obě smetany, citronovou šťávu a mouku a vlijeme do rendlíku k šalotkám. Ma mírném ohni ohříváme za stálého míchání až do dosažení varu. Pak přidáme nakrájené humří maso a prohřejeme – nevaříme! Do připravených skořápek vložíme hotový pokrm, posypeme petrželkou a citronovou kůrou a podáváme.
Fotky receptu Humr v krému z whisky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!