Použité suroviny receptu Jablkový koláč s mandlovými kousky:
200 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 75 g cukru
| 1 vejce
| špetka soli
| 75 g másla
| 150 g tvarohu
| 50 ml smetany
| 1 1/2kg jablek
| 100+50 g cukru na povrch
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s mandlovými kousky:
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které si podle potřeby podsypáváme moukou. Na vymazaný plech navlhčenýma rukama vytáhneme těsto. Poklademe ho nastrouhanými jablky. Mandle zahřejeme se 100 g cukru, dokud se cukr nerozpustí a nedrží na mandlích. Potom sundáme z plotny, promícháme s 50 g cukru a rovnoměrně rozdělíme na jablka. Pečeme při teplotě 180 °C.
Fotky receptu Jablkový koláč s mandlovými kousky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!