Použité suroviny receptu Jablkový koláč s marcipánem:
1 a 1/2 kg jablek
| 175 g cukru
| 200 g másla
| 6 vajec
| sůl, šťáva z citronu
| 300 g šlehačky
| 375 g polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 200 g marcipánu
| 100 g umletých mandlí
| 1 mandlový pudink
| 100 g cukru na polevu
| 4 cl mandlového likéru
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s marcipánem:
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech. Položíme na ně plátky jablek. Zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Z těch ušleháme sníh. Žloutky utřeme s marcipánem a potom vmícháme zbytek šlehačky, mandle a pudink nakonec sníh. Pak rovnoměrně natřeme na plátky jablek. Upečme (175 °C) 45 min.
Fotky receptu Jablkový koláč s marcipánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!