Postup přípravy receptu Bezinkové želé s hruškou:
Želatinu namočíme do studené vody, citrónovou šťávu ohřejeme a osladíme 1 balením vanilkového cukru. Pak v ní rozpustíme vymačkanou želatinu, směs vmícháme do bezinkové šťávy, rozdělíme do 4 dezertních sklenic a necháme 3 - 4 hodiny ztuhnout v lednici. Mezitím omyjeme hrušky, rozpůlíme je a odkrojíme z nich 4 tenké plátky, které později použijeme na ozdobu. Ze zbytku hrušek vyřízneme jádřince, plody oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Bílé víno svaříme s badyánem, skořicí a 1 sáčkem vanilkového cukru. Plátky a kostičky hrušek v něm pak dusíme 4 minuty tak, aby nebyly úplně měkké a nerozpadaly se. Dušené hrušky necháme vychladnout. Před podáváním necháme hrušky okapat v sítu, odstraníme badyán a skořici a smetanu ušleháme dotuha. Do šlehačky vmícháme kostičky hrušek. Na bezinkové želé ve sklenicích dáme hruškovou šlehačku a vše ozdobíme dušenými plátky hrušky a lístky meduňky.