Použité suroviny receptu Jahodovo-ananasová marmeláda:
500 g propasírovaných jahod
| 500 g propasírovaného ananasu
| 1200 g cukru
| 15 g kyseliny citrónové
| 1 bal. Gelfix Klasik 1:1
| 3 lžíce višňovky
Postup přípravy receptu Jahodovo-ananasová marmeláda:
1. Jahodovou a ananasovou dřeň smícháme. Přidáme kyselinu citrónovou a Gelfix Klasik a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme jen 1 minutu. Poté přidáme cukr a za stálého míchání necháme znovu vzkypět a stáhneme z plotýnky. Přidáme višňovku.
2. Sklenice ihned plníme ještě horkou marmeládou až po okraj. Zavíčkujeme.
TIP: Tvrdší plody je možné rozmixovat také v polovině doby vaření a poté dovařit. Dejte pozor, zda lze mixovací nástavec použít i při vysokých teplotách.
Fotky receptu Jahodovo-ananasová marmeláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!