Použité suroviny receptu Jahodový džem se zázvorem a mandlemi:
1 kg jablek
| 300-400 g pískového cukru
| 1/2 sáčku želírovacího přípravku
| 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
| 3-4 lžíce citronové šťávy
| 50 g mandlí
Postup přípravy receptu Jahodový džem se zázvorem a mandlemi:
Oloupaná jablka nakrájíme na drobno a po uvedení do varu prudce vaříme asi 10 minut, aby se trochu rozvařila. Můžeme je při míchání rozmačkávat vařečkou. Za stálého míchání postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek. Před koncem varu džem ochutíme nastrouhaným zázvorem, citronovou šťávou a přidáme oloupané mandle. Džem dáme do skleniček a podle potřeby sterilujeme.
Fotky receptu Jahodový džem se zázvorem a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!