Postup přípravy receptu Jehněčí polévka se zeleninou:
Jehněčí plec odblaníme, omyjeme, osušíme a osolíme. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Na slanině opečeme ze všech stran připravené maso a zalijeme jej asi 2 l vody. Mírně osolíme, přidáme 4 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře, rozpůlenou cibuli, celé oloup. stroužky česneku, sušená rajčata a uvedeme do varu. Maso vaříme na mírném ohni doměkka asi 2 hodiny. Potom přidáme očištěnou a na hrubší papriku, kusy nakrájenou mrkev, celer, žampiony a brambory a vaříme společně doměkka. Ke konci varu přidáme na plátky nakrájenou malou cuketu a svazek bylinek a dovaříme. Polévku dochutíme solí. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme zalité horkou polévkou.