Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zvěřinová polévka s čočkou:
500 g odřezků zvěřiny (zajíc, bažant, koroptev)
| 250 g čočky
| 1200 ml vývaru z hovězího bujónu
| 50 g slaniny
| 1 mrkev
| 1/2 malého celeru
| 1 cibule
| 2 bobkové listy
| 1 lžička majoránky
| ořech másla
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Zvěřinová polévka s čočkou:
Čočku, kterou jsme si večer namočili, slijeme, podlijeme polovinou vývaru, přidáme bobkový list a celou cibuli a dáme vařit. Omyté a osolené maso osmahneme na rozpálené slanině, přidáme nakrájenou mrkev na kolečka, na kostičky nakrájený celer, orestujeme a podlijeme částí vývaru a dusíme. Když je maso měkké a čočka také, přidáme bez cibule a bobkového listu k masu čočku, majoránku, zalijeme vše zbytkem vývaru a povaříme. Zjemníme ořechem másla a dle potřeby dosolíme a dopepříme.
Fotky receptu Zvěřinová polévka s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!