Použité suroviny receptu Smetanová polévka s pistáciemi:
1 litr drůbežího vývaru
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 řapík celeru
| 80 g rýže
| 80 g nesolených vyloupaných pistácií
| 2 lžíce dezertního vína (např sherry)
| 40 g másla
| 1 bobkový list
| 2 lžíce sekané petrželky
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce pistácií a celerová nať na dozdobení
Postup přípravy receptu Smetanová polévka s pistáciemi:
1. Cibule a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Celer očistíme a pokrájíme na špalíčky. Rýži propláchneme studenou vodou.
2. V hrnci na másle osmahneme cibuli s česnekem a celerem. Vmícháme rýži, oříšky a sherry.
3. Když se víno odpaří, zalijeme směs vývarem, přidáme bobkový list a petrželku. Rýži vaříme doměkka.
4. Z polévky vyjmeme bobkový list a rozmixujeme ji. Zjemníme smetanou a ozdobíme.
Fotky receptu Smetanová polévka s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!