Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jemný mléčný chléb

fotka Jemný mléčný chléb
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 115 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Jemný mléčný chléb:

na těsto:  | 30 g čerstvého droždí  | 500 ml mléka  | 1 kg hladké mouky + trocha na posypání pracovní plochy  | 100 g krupicového cukru  | 20 g soli  | 2 vejce  | 150 g másla  | Na potření:  | 1 vejce, rozmíchané v troše vody  | Na posypání: mák, kmín, případně jiné koření podle vlastního výběru

Postup přípravy receptu Jemný mléčný chléb:

Droždí rozdrobte do misky a zalijte ho trochou mléka, mělo by mít tělesnou teplotu, tedy okolo 38°C. Na teplejším místě bez průvanu ho nechte asi čtvrt hodiny vzejít, směs bude připomínat napěněnou kašičku. Hnětačem či ručně promíchejte cukr, sůl, máslo, mléko a případně sirup, ale jen tak, aby se směs spojila. Po jednom zašlehejte vejce. Přidejte mouku i vzešlé droždí a nechte deset až patnáct minut propracovávat střední rychlostí. Při ručním hnětení počítejte nejméně s 20 minutami. Prohnětené těsto přesuňte na pomoučněnou pracovní plochu a znovu je důkladně propracujte. Pak nechte na teplém místě hodinu kynout. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Propracované těsto vložte do formy na biskupský chlebíček a konečky prstů je upěchujte. Těsto by mělo dosahovat asi do dvou třetin formy. Nechte je na teplém místě znovu vykynout. Potřete rozmíchaným vejcem a pečte dozlatova.


Fotky receptu Jemný mléčný chléb:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemný mléčný chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !