Použité suroviny receptu Koblihy s hermelínem a brusinkami:
3/4 hrnku změklé hery nebo másla
| 4 vejce
| 1 a 1/2 hrnku podmáslí
| 6 hrnků hladké mouky
| 2 lžíce prášku do pečiva
| 1/2 lžičky soli
| dle potřeby: rostlinný olej na smažení
| NÁPLŇ:
| 250 g hermelínu
| 4 lžíce zavařených brusinek
| NA POSYPÁNÍ:
| 50 g moučkového cukru
| 1 špetka strouhaného hřebíčku
| a nebo: strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu Koblihy s hermelínem a brusinkami:
Ingredience na těsto spolu zpracujte v míse na hladkou, vláčnou hmotu. Na lehce pomoučněné pracovní ploše ji pak rozválejte na plát o zhruba centimetrové výšce. V kastrůlku mezitím rozehřejte olej.
Formičkou nebo sklenkou vykrajujte kolečka. Doprostřed jednoho dejte vždy po kousku sýra a lžičce brusinek a překryjte druhým kolečkem.
Okraje k sobě velmi důkladně přitiskněte, aby náplň při smažení nevytekla.
Koblihy postupně smažte v tuku (musí plavat), případně je obraťte, aby se osmažily z obou stran dozlatova. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk. Posypte buď cukrem s hřebíčkem nebo strouhaným parmazánem a podávejte.
Fotky receptu Koblihy s hermelínem a brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!